info@janligthartschool.org 033 - 286 20 67

Groep 8

Wat doen we allemaal in groep 8:

In groep 8 ga je op kamp en daar ga je super leuke dingen doen zoals: de bonte avond, het nachtspel en nog veel meer! Alleen je moet wel heel veel en lang fietsen. In groep 8 ga je aan een musical werken. Vooral na de meivakantie besteed je er veel tijd aan. Het is soms wel vermoeiend maar ook wel heel leuk! Als je in groep 8 zit ben je natuurlijk ook de oudste van de school. Dus met schoolactiviteiten krijg je meer de leiding. In groep 8 moet je erg zelfstandig zijn, je bent verantwoordelijk voor je eigen werk. In groep 8 ga je ook een nieuwe middelbare uitkiezen. Dat is wel heel leuk want je gaat naar allemaal open dagen en zo kun je uitkiezen welke school je het leukste vindt! In groep 8 heb je ook de CITO eindtoets, iedereen maakt zich er vaak heel druk om maar het valt allemaal wel mee. Als je gewoon heel ontspannen die toets maakt komt het vast wel goed!

Dit waren de dingen die groep 8 zo bijzonder en leuk maken. Geniet van dit leuke laatste jaar van de basisschool want voor je het weet zit je al op het voortgezet onderwijs!

Geschreven door twee leerlingen uit groep 8.

 

Voortgezet onderwijs

Maar welke school wordt het dan? Waar ga je heen? Vanuit Woudenberg kun je o.a. kiezen voor een middelbare school in Amersfoort, Veenendaal, Maarsbergen of  Zeist. Kiezen kan best lastig zijn, want de scholen van nu verschillen enorm van elkaar. De VO Gids helpt jou en je ouders bij je keuze voor het voortgezet onderwijs (VO).

Klik op deze link voor de VO Gids

 

 

 

 

juf Suzanne
Leerkracht groep 8

juf Miranda